Airboard – Det viktigaste att hitta balansen

Published by: 0

Airboards

Ja men, hur åker man egentligen så där snyggt som man sett att andra gör? Det är kanske den första och största frågan du ställer dig när du precis har fått hem din ursnygga airboard. Om du frågar en van åkare så säger han eller hon troligtvis att det är jättelätt att åka. Dock kan det ta lite tid att komma på hur man ska göra, men när man väl har kommit på det, så är det lätt. Lite som att lära sig cykla faktiskt. Vad bör man då tänka på i början?

Självklart är det viktigaste att hitta balansen, annars kan man ju inte åka överhuvudtaget. Vad som gäller här är helt enkelt att öva. Det finns inga genvägar. Du måste hitta den där jämvikten och kunna slappna av, så kommer det är gå fin-fint. Spänner du dig så är det risk att man lutar sig fel och då blir det inte lyckat. Ett annat tips är att det är bra att stå med fötterna isär så mycket som möjligt, alltså så nära ut om hjulen som möjligt. Öva på att hålla balansen medan du står stilla och när man väl har bemästrat detta, så kan man försöka att luta sig framåt lite lätt för att röra sig framåt.

Att åka över små gupp eller upphöjningar i marken kan faktiskt vara lite otäckt i början när man inte är van. Öva på mindre upphöjningar för att få en känsla för hur det känns. Det finns också ett par kända tekniker att ta till om man vill ta sig över lite högre trottoarkanter. Den första tekniken man kan prova är att trycka fram bröstet. Man måste då även ha en viss fart eftersom det kommer att vara helt omöjligt att ta sig över en kant om det går för långsamt. Den andra metoden är att man kan rulla upp en fot i taget, vilket är en både lättare och säkrare teknik, så denna är att föredra. Här använder du alltså din airboard som om den vore dina fötter och du åker upp med den dominanta foten först. Sedan vänder du 180 grader för att få upp den andra foten och den andra delen av din airboard med den.

Något som du kanske alltid drömt om är att kunna snurra så där snyggt som en del kan. Det ser riktigt imponerande ut och det är faktiskt inte så svårt att lära sig när man väl kan åka. Om du till exempel vill snurra åt höger så trycker du ner höger fot en aning och låter den vänstra foten vara platt. Ju mer du lutar den högra foten framåt, ju fortare kommer du att snurra. För att snurra åt vänster gör du precis samma sak, men med vänster fot.

Ett riktigt häftigt och lite svårare trick är att snurra med en fot. Tekniken är lik den som nämndes tidigare för att snurra. Man lutar en fot framåt en aning, precis som när man snurrar, men nu sätter man sig på huk och lyfter upp den andra foten. Det är alltså inte lika lätt som en vanlig snurr, men något roligt att öva på i framtiden kanske.

hitta hoverboards på: https://hoverboard.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *