Lån utan ränta

Published by: 0

lån

Det finns många situationer då man kan behöva låna pengar. Ibland behöver man låna en stor summa pengar och ibland lite mindre summor. De stora lånen kräver ofta att du har en säkerhet för lånet, men de flesta privatlån och snabblån kräver ingen säkerhet. Lån utan säkerhet innebär vanligtvis också högre ränta eftersom långivaren har en större risk. Men det vi har sett på senare år är att det är bland denna typen av lån utan säkerhet som du kan hitta lån utan ränta. Ibland kallar man dessa gratis lån, men den korrekta och lagliga benämningen är kostnadsfria lån eller räntefria lån.

I februari 2013 gick Konsumentverket ut med ett förbud mot att marknadsföra lån som gratis. Anledningen var att de ansågs locka kunder till oövertänkta beslut vad gäller lån och att det var missvisande i den bemärkelse att lånet faktiskt behöver betalas tillbaka. Du behöver så klart betala tillbaka det lånade beloppet, det är bara just räntan som man slipper betala.

Idag hittar man denna typen av snabblån utan ränta på mellan 500 – 5 000 kronor och där betalar man absolut ingenting i ränta. Dessa SMS-lån eller snabblån har oftast inga dolda avgifter eller speciella krav, men det är ändå bra att kolla riktigt innan man skriver på. Det kan förekomma en ansökningsavgift, men det tillhör inte vanligheterna. Nästan alla lån utan ränta har en  lånetid på 30 dagar, men det finns undantag, så se till att du vet vad som gäller. Det är även otroligt viktigt att du kan betala tillbaka lånet i tid annars kommer att avgifter och även ränta att läggas på beloppet och det kan bli dyrare än vad du tänkt dig.

Snabblån eller SMS-lån är det absolut snabbaste lånet om du behöver låna pengar direkt. Det är lika enkelt att ansöka om ett lån utan ränta som att ansöka om ett vanligt lån. När du hittat en långivare som du har förtroende för och som erbjuder det du söker så är det bara att fylla i en ansökan på deras webbplats och skicka in. Du kan ha pengarna på bankkontot inom 15 minuter om du hittar en långivare som betalar ut direkt. För att det ska gå så här snabbt måste du dock ha samma bank som långivaren.

När man läser att man kan låna pengar gratis så drar man sig kanske tillbaka lite och tänker att det är alldeles för bra för att vara sant. Det är ju genom räntan som långivare får sin säkerhet och sin inkomst. Det som gör det möjligt att låna pengar utan ränta idag är helt enkelt att konkurrensen har ökat så otroligt mycket på marknaden idag. I sin jakt på nya kunder erbjuds kunden allt mer generösa lån och vissa går alltså så långt att de erbjuder lån utan ränta. Dock är detta oftast ett erbjudande som man endast ger till nya kunder. Långivare hoppas på detta sätt att kunden ska bli lojal och fortfarande välja dem nästa gång de behöver låna, denna gången med ränta. Det finns dock ingenting som förhindrar en kund att leta upp ett annat företag som erbjuder lån utan ränta nästa gång man behöver låna pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *